Over CultuurPunt

Onze missionstatement:

Wij stimuleren cultureel onderzoek en bewustwording, bieden ondersteuning in de artistieke beleving en creativiteit, wijzen de weg voor artiesten en culturele organisaties, promoten creatieve ondernemingen, bouwen aan projecten en maken kunst en cultuur toegankelijk voor iedereen.

Over Culturma Group:

Hoe het allemaal begon:

Eind 2006 werden de fundamenten van Culturma gelegd met enkele lifestyle websites onder de “Yibleo group”. Later, in 2009, werd heart4art opgericht, een online galerie met culturele actualiteit. Even later werd op Yibleo.be een nieuwe missie klaargespeeld, het creëren van een ruim informatieaanbod voor kunstenaar en creatieveling. Zo groeide het concept uit tot “Vlaams Cultuurnet” werd geboren.

Vlaams Cultuurnet bood meer dan informatie alleen, er werden diensten geboden, workshops georganiseerd en het online aanbod verruimde aanzienlijk met de spotlight op cultuur in Vlaanderen.

Na een korte break werd Vlaams Cultuurnet in 2018 vervangen door Culturma Group. De missie staat heden vast op culturele bewustwording en artistieke beleving. Hierbij worden zowel producten of diensten aangeboden, informatieplatvormen en databases en het leiden en opbouwen van artistieke en culturele projecten. Wij brengen kunst en cultuur naar de mensen en maken het voor allen toegankelijk!

 

De oprichting van Culturma Group:

Stefaan Rits (Roeselare - april 1984) is zelf beeldend kunstenaar. Zijn passie voor kunst en kennis in zijn vak wou hij graag met anderen zo goed mogelijk delen, en internet bleek hiervoor het ideale medium te zijn. Zij ideaal was om anderen van dienst te zijn met zijn werk, en dit bleef ook de drijfveer toen hij Vlaams Cultuurnet oprichtte. Het werd als een groot succes ontvangen, maar niet door iedereen. Na hevige tegenstand kelderde het project ineen maar de ideeën broeiden verder. Na studie en onderzoek werd het nu wel menens, Culturma Group werd geboren!

 

De toekomst van Culturma Group:

We zijn volop in beweging! We rekruteren, zoeken naar nieuwe locaties, bereiden databases uit en zoeken constant naar nieuwe projecten uitdagingen…